Hozzávalók (kb. két nagy kerek pizzalaphoz elegendő):
- 2 evőkanál olívaolaj
- egy teáskanál oregánó
- egy teáskanál bazsalikom
- egy teáskanál kakukkfű
- két szem szegfűszeg
- kevés őrölt pirospaprika
- egy teáskanál szárított, morzsolt zellerzöld (vagy kevés gumós zeller lereszelve)
- 2 nagyobb, érett paradicsom megnyúzva, apró kockákra vágva
- 1 nagy üveges paradicsompüré
- fél teáskanál só
- kevés őrölt fekete bors
- 3 dkg vaj
- 4 gerezd fokhagyma pépesítve
- egy nagy fej hagyma apró kockákra vágva
- egy teáskanál cukor
Elkészítés:
- Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat.
- Pirítsd benne a felkockázott vöröshagymát kb. 1 percig.
- Keverd bele a friss paradicsomkockákat és a paradicsompürét, add hozzá a többi fűszert, a cukrot és a fokhagymát.
- Nagy lángon, sűrűn kavargatva főzd kb. 5 percig a szószt.
- Vedd le a lángot és olvaszd szét a szószban a vajdarabot. Sűrűn kevergesd, hogy a zsiradék és a többi alkotóelem homogénné váljon.