Lazacos-gombás-fokhagymás pizza

Gomba, lazac, fokhagyma és friss zöldségek adják ennek a pizzának a feltétjét.



Hozzávalók egy nagy pizzalap megpakolásához:

  • 1 nagyobb átmérőjű nyers pizzalap (vékony tésztájú)
  • 2 db nagy portobello gomba (ez a kétspórás csiperke), a gomba fejét darabold 2-3 vastag szeletre, a szárát pedig karikázd fel
  • 10 db zöld vagy fekete olívabogyó apró darabokra vágva
  • 1 lazackonzerv lecsöpögtetve (a halat vágd kisebb darabokra) vagy 10-15 dkg friss lazac sós vízben puhára főzve  
  • 3-4-5 gerezd friss fokhagyma pépesítve
  • 1 lucullus-paradicsom apró kockákra vágva (héj és mag nélkül)
  • 1 apró vöröshagyma apró kockákra metélve
  • kevés pritaminpaprika apró kockákra vágva
  • balzsamecet
  • olívaolaj
  • 5 dkg friss parmezán lereszelve
  • 5 dkg friss mozzarella morzsolva


Elkészítés:
  1. Dörzsöld be olajjal a gombafejszeleteket, majd közepes lángon süsd meg mindegyik oldalát 2-2 percig egy serpenyőben.
  2. Ha a gomba megpirult, tedd mellé a serpenyőbe a zöldségdarabokat. Adj hozzá pár csepp vizet és kb. 10 percig közepes lángon tartva párold puhára.
  3. A kész zöldségeket, az olívabogyó-darabokat és gombát keverd el a lazacdarabokkal. Ízesítsd pár csepp balzsamecettel, sóval és a fokhagymapéppel a serpenyő tartalmát.
  4. A kissé kihűlt feltétet oszlasd el a pizza tetején, majd szórd meg a kétféle sajttal.
  5. Told a pizzalapot előmelegített, 200 Celsius fokos sütőbe és süsd kb. 20 percig, amíg a sajt meg nem pirul!
  6. Jó étvágyat!