Hozzávalók egy nagy pizzalap megpakolásához:
- 1 nagyobb átmérőjű nyers pizzalap (vékony tésztájú)
- 2 db nagy portobello gomba (ez a kétspórás csiperke), a gomba fejét darabold 2-3 vastag szeletre, a szárát pedig karikázd fel
- 10 db zöld vagy fekete olívabogyó apró darabokra vágva
- 1 lazackonzerv lecsöpögtetve (a halat vágd kisebb darabokra) vagy 10-15 dkg friss lazac sós vízben puhára főzve
- 3-4-5 gerezd friss fokhagyma pépesítve
- 1 lucullus-paradicsom apró kockákra vágva (héj és mag nélkül)
- 1 apró vöröshagyma apró kockákra metélve
- kevés pritaminpaprika apró kockákra vágva
- balzsamecet
- olívaolaj
- só
- 5 dkg friss parmezán lereszelve
- 5 dkg friss mozzarella morzsolva
Elkészítés:
- Dörzsöld be olajjal a gombafejszeleteket, majd közepes lángon süsd meg mindegyik oldalát 2-2 percig egy serpenyőben.
- Ha a gomba megpirult, tedd mellé a serpenyőbe a zöldségdarabokat. Adj hozzá pár csepp vizet és kb. 10 percig közepes lángon tartva párold puhára.
- A kész zöldségeket, az olívabogyó-darabokat és gombát keverd el a lazacdarabokkal. Ízesítsd pár csepp balzsamecettel, sóval és a fokhagymapéppel a serpenyő tartalmát.
- A kissé kihűlt feltétet oszlasd el a pizza tetején, majd szórd meg a kétféle sajttal.
- Told a pizzalapot előmelegített, 200 Celsius fokos sütőbe és süsd kb. 20 percig, amíg a sajt meg nem pirul!
- Jó étvágyat!