Olasz stílusú házi pizzaszósz


Hozzávalók 2 pizzalaphoz:
  • 1 evőkanál olíva- vagy más típusú növényi olaj 
  • 1 apróbb hagyma nagyon finom kockákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma összepréselve 
  • 40 dkg húsos paradicsom, bőrétől, magjaitól megfosztva, apró kockákra vágva (a lucullus paradicsom különböző változatait használják a taljánok, tojás- vagy szilvaparadicsom néven ismertebb)
  • 1 teáskanál barnacukor / méz
  • ízlés szerinti mennyiségű oregánó, bazsalikom, kakukkfű, majoránna, zsálya, borsfű, rozmaring
  • 1 csipet só
  • szárított paprikadarabok (ha nem kapnál ilyet a boltban, egy csipetnyi őrölt édesnemes magyar pirospaprika is megteszi)
Elkészítés:
  1. Melegítsd meg (ne legyen forró!) az olajat egy serpenyőben, majd tedd bele a fokhagymapépet és a hagymakockákat.
  2. Forgasd meg a hagymaféléket az olajon egy pár pillanatig, majd add hozzá a a paradicsomkockákat. Ízesítsd a barnacukorral vagy a mézzel, a fűszerkeverékkel, a sóval és a paprikával. 
  3. Párold letakarva a paradicsomszósznak valót kb. 20-30 percig. 
  4. A kész pizzaszószhoz jó étvágyat! Hűtőszekrényben egy hétig gond nélkül eláll.