Almás-baconös-hagymás pizza


Hozzávalók 1 nagy átmérőjű, vastag pizzalap tetejére:

  • 1 db zöldalma (olyan fajta, amit nem kimérve, hanem darabonként árulnak télen) hámozva, vékony szeletekre vágva
  • 4 szelet bacon felcsíkozva
  • 1 teáskanálnyi vaj
  • 1 kevéske fehérbor
  • 1 kisebb fej hagyma vékonyra szeletelve
  • 1 kevéske póréhagyma (a zöld részéből néhány karika)
  • 5-10 dkg mozzarella apró darabokra morzsolva
  • 1 kevéske olívaolaj
  • rozmaring és zsálya

Elkészítés:
  1. A hagymaszeleteket kevés (olíva)olajon párold üvegesre.
  2. Add hozzá a póréhagymakarikákat és az almát. Öntsd le fehérborral, ízesítsd rozmaringgal, zsályával és sóval. Csak két percre kell felrottyintani gyenge lángon.
  3. Kend meg a nyers pizzalapot olvasztott vajjal.
  4. A kicsit meghűlt hagymás-almás egyveleget helyezd rá a lapra.
  5. Szórd meg előbb a nyers baconcsíkokkal, majd a mozzarellamorzsalékkal.
  6. Told forró (200 Celsius fokos), előmelegített sütőbe kb. 20 percre.
  7. Jó étvágyat!