Hozzávalók 1 nagy átmérőjű, vastag pizzalap tetejére:
- 1 db zöldalma (olyan fajta, amit nem kimérve, hanem darabonként árulnak télen) hámozva, vékony szeletekre vágva
- 4 szelet bacon felcsíkozva
- 1 teáskanálnyi vaj
- 1 kevéske fehérbor
- 1 kisebb fej hagyma vékonyra szeletelve
- 1 kevéske póréhagyma (a zöld részéből néhány karika)
- 5-10 dkg mozzarella apró darabokra morzsolva
- 1 kevéske olívaolaj
- rozmaring és zsálya
- só
Elkészítés:
- A hagymaszeleteket kevés (olíva)olajon párold üvegesre.
- Add hozzá a póréhagymakarikákat és az almát. Öntsd le fehérborral, ízesítsd rozmaringgal, zsályával és sóval. Csak két percre kell felrottyintani gyenge lángon.
- Kend meg a nyers pizzalapot olvasztott vajjal.
- A kicsit meghűlt hagymás-almás egyveleget helyezd rá a lapra.
- Szórd meg előbb a nyers baconcsíkokkal, majd a mozzarellamorzsalékkal.
- Told forró (200 Celsius fokos), előmelegített sütőbe kb. 20 percre.
- Jó étvágyat!