Hozzávalók:
- 1 nyers nagy pizzalap (alap pizzatésztából), nagyon vékonyra nyújtva
- 10-15 dkg grillezett, csontozott csirkehús vékony csíkokra vágva (mell vagy comb)
- 1 kicsi fej lilahagyma
- 5 evőkanál barbecueszósz
- 5 dkg füstölt gouda sajt (vagy egyéb füstölt sajt)
- 5 dkg mozzarellasajt apró darabokra morzsolva
- 1 evőkanál (olíva)olaj
- kevés friss korianderzöld nagyon apró darabokra vagdalva
- 5 dkg morzsolt csemegekukorica (opcionális)
Elkészítés:
- A pizzalapot olajjal vékonyan kikent lemeztepsire, majd a tészta tetejét kend meg vékonyan (olíva)olajjal.
- A reszelt füstölt sajtot szórd egyenletesen a pizzára.
- Ezen oszlasd el a barbecueszószt.
- Helyezd a tésztára a csirkecsíkokat.
- Opcionális: a pizzát kukoricaszemekkel is gazdagíthatod.
- Szórd meg a mozzarelladarabokkal a pizzát.
- Told 200 fokos, előmelegített sütőbe az ételt.
- Süsd kb. 20 percig.
- Tálald friss korianderrel megszórva.