Barbecues - grillcsirkés pizza

Maradék grillezett csirkéből is elkészíthető, s nem kifejezetten drága alapanyagok adják a feltétet rá.


Hozzávalók:  
  • 1 nyers nagy pizzalap (alap pizzatésztából), nagyon vékonyra nyújtva
  • 10-15 dkg grillezett, csontozott csirkehús vékony csíkokra vágva (mell vagy comb)
  • 1 kicsi fej lilahagyma
  • 5 evőkanál barbecueszósz
  • 5 dkg füstölt gouda sajt (vagy egyéb füstölt sajt)
  • 5 dkg mozzarellasajt apró darabokra morzsolva
  • 1 evőkanál (olíva)olaj
  • kevés friss korianderzöld nagyon apró darabokra vagdalva
  • 5 dkg morzsolt csemegekukorica (opcionális)


Elkészítés:
  1. A pizzalapot olajjal vékonyan kikent lemeztepsire, majd a tészta tetejét kend meg vékonyan (olíva)olajjal.
  2. A reszelt füstölt sajtot szórd egyenletesen a pizzára.
  3. Ezen oszlasd el a barbecueszószt.
  4. Helyezd a tésztára a csirkecsíkokat.
  5. Opcionális: a pizzát kukoricaszemekkel is gazdagíthatod.
  6. Szórd meg a mozzarelladarabokkal a pizzát.
  7. Told 200 fokos, előmelegített sütőbe az ételt.
  8. Süsd kb. 20 percig.
  9. Tálald friss korianderrel megszórva.