Az eredeti recept kicsikét hozzáigazítva hazánk viszonyaihoz.
Hozzávalók 1 nagy pizzalap megpakolásához:
- 1 nagy alap pizzatésztából készült lap nyersen
- 1 nagy vagy 2 kisebb friss paradicsom megnyúzva, apró (0,5x0,5 cm-es) kockákra vágva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 20 dkg friss szardínia (vagy 2 konzerv olajos szardínia, lecsöpögtetve)
- 1 kis fej vöröshagyma
- tengeri só
- 10 dkg Provolone vagy Caciocavallo sajt (jobb híján ugyanennyi füstölt sajt, pl. Karaván is megteszi)
- 12 szem magozott fekete olívabogyó
Elkészítés:
- A friss szardíniát belezd ki, fejezd le, mosd meg és forgasd meg tengeri sóban. (Ha konzervet használsz, hagyd ki ezt a lépést.)
- Vágd fel a megnyúzott paradicsomot kis kockákra. A magját is távolítsd el. Csöpögtesd le.
- Egy evőkanál olajon pirítsd meg a hagymát és párold rajta 30 percig a paradicsomkockákat és a nyers szardínia felét. (Ha konzervet használsz, akkor tedd bele az egyik szardíniakonzervet, hogy pépesedjen.) Tegyél bele némi tengeri sót.
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokosra.
- Kend meg egy evőkanálnyi olívaolajjal a tésztát. Egyenletesen oszlasd el rajta a kicsit meghűlt paradicsomos mártást, tedd rá a nyers szardínia másik felét (vagy a lecsöpögtetett konzerv tartalmát) és az olívabogyót.
- Fedd be felszeletelt sajttal.
- Süsd kb. 20 percig a pizzalapot.
- Tálald forrón! Jó étvágyat!