Hozzávalók: 6 szelet füstölt-főtt baconszalonna, 3 evőkanál friss paradicsomos pizzaszósz, 2 tojásparadicsom vékonyra szeletelve, 15 dkg cheddar sajt lereszelve, 1 vékony tésztájú pizzalap (egyszemélyes méretű, lásd ott), 2 tojás, bors.
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokosra.
- A nyers pizzalapot kend meg vékonyan paradicsomos pizzaszósszal és helyezd egy kis olajjal kikent lemeztepsire.
- A karikára vágott paradicsomszeleteket rendezd úgy a tésztán el, hogy legyen köztük két nagyobb hézag.
- Pakold a lereszelt cheddart a paradicsomokra. Közben vigyázz arra, hogy ne nagyon kerüljön a reszelékből a hézagokba.
- Helyezd a sajtos-paradicsomos részen kívülre "kerítés gyanánt" a baconszeleteket.
- Tedd a sütőbe a pizzát 3 percre.
- Vedd ki a sütőből és üss a két mélyedésbe egy-egy tojást. Borsozd meg a tojás tetejét.
- Süsd még további 8-10 percig a pizzát. Ennyi idő alatt a tészta kérge megpirul és a tojás is jól átsül.
- Jó étvágyat!